Omul a fost inzestrat cu Imaginatie ca sa fie compensat pentru ceea ce nu este si inzestrat cu Simtul Umorului ca sa fie consolat pentru ceea este. Oscar Wilde
Recomandari

joi, 15 iulie 2010

Walt Disney, Maestru al Creativitatii

Walt Elias Disney,(5 decembrie, 1901 - 15 decembrie, 1966), este cunoscut in special datorita filmelor si personajelor de animatie pe care le-a creat,(multi considerandu-l pe Mickey Mouse un Alter Ego al sau), si parcurilor de distractie care ii poarta numele.
A fost nominalizat la 61 de premii Oscar castigand 22. Sa mentionam ca el detine recordul pentru cele mai multe nominalizari la Oscar.


La inceputul carierei sale a lucrat ca desenator de reclame, dupa care a hotarat sa fondeze propriul studio de productie de desene animate. In 1928, filmul sau de scurt metraj Steamboat Willy, care l-a avut in prim-plan pe Mickey Mouse a avut un succes imens. A fost primul film animat cu sonor, iar Disney personal a dat viata vocii celebrului personajului Mickey Mouse.
Spre sfarsitul anilor '40 Disney incepe sa viseze la un parc de distractii unde copiii si parintii se pot distra impreuna.  A lucrat timp de 5 ani pentru a-si transforma visul in realitate.

Dintre realizarile sale cinematografice mentionam:

  • Flowers and Trees, (Flori si Copaci)
  • The Tortoise and the Hare, (Testoasa si Iepurele)
  • Snow White and the Seven Dwarfs, (Alba ca Zapada si cei 7 Pitici)
  • Three Little Pigs, (Cei 3 Porcusori)

Care este oare secretul succesului de care s-a bucurat Disney atat in timpul vietii cat si dupa?
In mod sigur sunt multi factori care au contribuit la succesul si multiplele sale realizari.
Robert Dilts, care a studiat strategiile mentale pe care le-a folosit W. Disney in realizarile sale a structurat un model, format din 3 ipostaze: Visator, Realist, Critic, (o prezentare detaliata aici: Modelul de Creativitate Disney).
(sursa poza: Wikipedia)

Celorlalti le-a placut si:Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

1 comments: on "Walt Disney, Maestru al Creativitatii"

Trimiteți un comentariu