Walt Disney, Maestru al Creativitatii

Walt Elias Disney,(5 decembrie, 1901 - 15 decembrie, 1966), este cunoscut in special datorita filmelor si personajelor de animatie pe care le-a creat,(multi considerandu-l pe Mickey Mouse un Alter Ego al sau), si parcurilor de distractie care ii poarta numele.
A fost nominalizat la 61 de premii Oscar castigand 22. Sa mentionam ca el detine recordul pentru cele mai multe nominalizari la Oscar.


La inceputul carierei sale a lucrat ca desenator de reclame, dupa care a hotarat sa fondeze propriul studio de productie de desene animate. In 1928, filmul sau de scurt metraj Steamboat Willy, care l-a avut in prim-plan pe Mickey Mouse a avut un succes imens. A fost primul film animat cu sonor, iar Disney personal a dat viata vocii celebrului personajului Mickey Mouse.
Spre sfarsitul anilor '40 Disney incepe sa viseze la un parc de distractii unde copiii si parintii se pot distra impreuna.  A lucrat timp de 5 ani pentru a-si transforma visul in realitate.

Dintre realizarile sale cinematografice mentionam:

  • Flowers and Trees, (Flori si Copaci)
  • The Tortoise and the Hare, (Testoasa si Iepurele)
  • Snow White and the Seven Dwarfs, (Alba ca Zapada si cei 7 Pitici)
  • Three Little Pigs, (Cei 3 Porcusori)

Care este oare secretul succesului de care s-a bucurat Disney atat in timpul vietii cat si dupa?
In mod sigur sunt multi factori care au contribuit la succesul si multiplele sale realizari.
Robert Dilts, care a studiat strategiile mentale pe care le-a folosit W. Disney in realizarile sale a structurat un model, format din 3 ipostaze: Visator, Realist, Critic, (o prezentare detaliata aici: Modelul de Creativitate Disney).
(sursa poza: Wikipedia)
Tags

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii
Participați la conversație

#buttons=(Accept !) #days=(220)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !

Contact form